Amp wont turn on... Help!!!! - Honda Civic Forum

Electrical, Wiring, and In Car Entertainment Electrical, Wiring and In Car Entertainment questions belong here.

Amp wont turn on... Help!!!!

Old 02-27-2012
  #1  
Registered!!
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Rep Power: 0
SynPanda is an unknown quantity at this point
Exclamation Amp wont turn on... Help!!!!

I have a 98 civic lx

Okay I installed everything according to every little suggestion i've read online.
i connected the + terminal to the battery and the - to a part of the car i sanded down to pure metal.
i've even hooked up the remote wire to every wire everyone suggested and also to the fuse.
i have tried 2 different amps one used/is being used by my friend and a new one i just bought.
i've checked every wire and they all have power but the amp wont turn on.
What Can Be Wrong?
A few friends checked the wiring also and they dont see a problem.

BTW
its a 400watt amp using 8g wires and i have a 350watt sub
SynPanda is offline  
Old 02-27-2012
  #2  
Registered!!
 
inifiniteblur's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 94
Rep Power: 0
inifiniteblur is an unknown quantity at this point
Re: Amp wont turn on... Help!!!!

can you take pictures? either the ground isnt good enough. the power fuse is blown. or your remote turn on lead is actually connected to the antenna wire but you thought it was the remote because it's blue. look at your cd player, look for a blue wire with a stripe on it. instead of solid blue.

if none of those things work then it's your amp. let me know
inifiniteblur is offline  
Old 02-27-2012
  #3  
Registered!!
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Rep Power: 0
Jalldred is an unknown quantity at this point
Re: Amp wont turn on... Help!!!!

Try hooking up your remote wire direct to somthing hot. If you have a jumper long enough go direct to the battery, somewhere you know there is 12V. Other then that if not work, its your main power, ground or amp. Where do you have your ground hooked up to?
Jalldred is offline  
Old 02-28-2012
  #4  
Registered!!
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Rep Power: 0
SynPanda is an unknown quantity at this point
Re: Amp wont turn on... Help!!!!

Name:  2012-02-28180701.jpg
Views: 91
Size:  97.0 KB
Name:  2012-02-28180629.jpg
Views: 135
Size:  89.6 KB
Name:  2012-02-28180511.jpg
Views: 78
Size:  156.3 KB

The Remote Wire To Fuse Was The Last Place I Tried Putting It.
And To *Jalldred I Did Try To Connect It To A Hot Wire Even To The Battery.
I've Tried 2 Different Amps And Still Nothing. They Both Work Fine In My Friend's Car. But Doesnt Seem To Want To Turn On In My Car...
SynPanda is offline  
Old 02-28-2012
  #5  
Registered!!
iTrader: (1)
 
TiggerDX's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Las Vegas, NV
Posts: 519
Rep Power: 107
TiggerDX is a glorious beacon of lightTiggerDX is a glorious beacon of lightTiggerDX is a glorious beacon of lightTiggerDX is a glorious beacon of lightTiggerDX is a glorious beacon of light
Re: Amp wont turn on... Help!!!!

You wired it backwards. The red wire should be in the Bat + and the brown wire in the Gnd.
Reverse the wires and it should work.

Oh, and the friends that checked the wiring, don't have them do any electrical work on you car

Last edited by TiggerDX; 02-28-2012 at 07:30 PM.
TiggerDX is offline  
Old 02-28-2012
  #6  
pleasure spiked with pain
iTrader: (7)
 
GolNat's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: DE
Posts: 4,667
Rep Power: 140
GolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to beholdGolNat is a splendid one to behold
Re: Amp wont turn on... Help!!!!

I hope your remote wire is not being held into the fuse panal because you jammed a fuse in there. That should really be soldered to the ignition wire or at least crimped. Your going to probably need a new 30amp fuse for your amp to since its probably blown.
GolNat is offline  
Old 02-28-2012
  #7  
....
Hey! Look At Me!! I'm a Supporting Member!!
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,581
Rep Power: 116
Stock 99 is a glorious beacon of lightStock 99 is a glorious beacon of lightStock 99 is a glorious beacon of lightStock 99 is a glorious beacon of lightStock 99 is a glorious beacon of lightStock 99 is a glorious beacon of light
Re: Amp wont turn on... Help!!!!

Originally posted by TiggerDX

You wired it backwards. The red wire should be in the Bat + and the brown wire in the Gnd.
Reverse the wires and it should work.

Oh, and the friends that checked the wiring, don't have them do any electrical work on you car
^ +1

that's pretty funny
Stock 99 is offline  
Old 02-29-2012
  #8  
Registered!!
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Rep Power: 0
SynPanda is an unknown quantity at this point
Re: Amp wont turn on... Help!!!!

Lol my bad
i actually had it hooked up right before.
i'm returning the amp back so i took it out and wired it real quick just to show you.
SynPanda is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Honda Civic Forum
Replies
Last Post
numbersguy
Electrical
2
09-16-2018 12:24 AM
jackoncruzpr
Mechanical Problems/Vehicle Issues and Fix-it Forum
1
05-24-2015 01:24 AM
WLakers
I.C.E. (Audio) & Electrical Upgrades
3
05-04-2015 07:23 PM
kevin99ek
Mechanical Problems/Vehicle Issues and Fix-it Forum
0
04-23-2015 10:32 PM
twtron
Electrical, Wiring, and In Car Entertainment
6
04-17-2015 01:09 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Amp wont turn on... Help!!!!


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.