Reinstalled radio, now it doesn't work - Honda Civic Forum



Electrical, Wiring, and In Car Entertainment Electrical, Wiring and In Car Entertainment questions belong here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-21-2007   #1
Registered!!
Thread Starter
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
Rep Power: 0
shmody is an unknown quantity at this point
Reinstalled radio, now it doesn't work

Up until a few weeks ago, I had an aftermarket HU in my 01 Civic, with amp and subs, installed by Circuit City.

Being the adventurous type I am, I took out the HU and put in a touchscreen monitor for a carpc that I installed myself. Everything seem fine enough, though a few things stopped working; there was no warning beep when the lights were left on when the ignition cut off, also no beeping for keys in the ignition, the overhead light wouldn't come on when the door was opened, the power locks wouldn't work unless the ignition was on.

I've now decided that the carpc wasn't doing it for me anymore, and I'm going back to a regular HU. So I put everything back to the way it was before (the way CC did it) and now the radio nor my amp come on. I tried just the stock HU (straight radio to car harness,) but that wouldn't power on either. If I had to guess, I would say that there's no power coming thru the wire harness from the car. I don't own a multimeter, so I haven't tested anything yet, but I will borrow one from work tomorrow.

Anyone have any ideas on troubleshooting this?

Currently, the amp switch is spliced into the power antenna line (according to the Metra wire harness). When I had the carpc, I had the amp switch to the 12v acc line, the speakers to their respective lines, and then all the other lines just taped off. This was working just hours before I switched back to a radio.

If I'm not getting power from the car to the radio, is there an easy way around this? Or should I just take the car to a pro shop and get them to fix it?

Thanks in advance.

P.S. Anyone interested in a used carpc? lol
shmody is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2007   #2
30 Years Driving Japanese Autos
iTrader: (1)
 
CraigW's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4,758
Rep Power: 206
CraigW is a glorious beacon of lightCraigW is a glorious beacon of lightCraigW is a glorious beacon of lightCraigW is a glorious beacon of lightCraigW is a glorious beacon of lightCraigW is a glorious beacon of lightCraigW is a glorious beacon of light
Re: Reinstalled radio, now it doesn't work

"back up" fuse in under hood box.
CraigW is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2007   #3
Electric Boogaloo...
iTrader: (6)
 
PopcornPlaya's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Want to play a game?
Age: 34
Posts: 4,471
Rep Power: 228
PopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to beholdPopcornPlaya is a splendid one to behold
Re: Reinstalled radio, now it doesn't work

You need the radio code. It should be on a card that came with your car's paperwork. Some of them are under the hood on the decal that's right in front of the radio. More still have them on the decal inside the door. If you don't have it in any of those places, your dealer can get it for you.
PopcornPlaya is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2007   #4
Registered!!
Thread Starter
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
Rep Power: 0
shmody is an unknown quantity at this point
Re: Reinstalled radio, now it doesn't work

Quote:
Originally Posted by CraigW View Post
"back up" fuse in under hood box.
That did the trick, thanks!

I wasn't even aware of that fuse box. Next time I think I'll let someone else do the install... too many headaches, though a good lesson in car electronics.
shmody is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Honda Civic Forum Replies Last Post
2009 civic battery drain. roverben 8th & 9th Generation Civic 7 05-24-2015 09:04 AM
help with belts? slynger 6th Generation Civic 18 05-08-2015 07:06 PM
Turn the key, doesn't even crank TheCrimsonKing Mechanical Problems/Vehicle Issues and Fix-it Forum 12 04-25-2015 10:40 PM
1996 power door locks darwin-t 6th Generation Civic 2 04-18-2015 10:29 PM
Need help with LED washers blackbullet General Honda Civic Forum Archive. 3 12-01-2001 04:44 PM


Tags
2002, 2004, civic, doesnt, fuse, good, honda, ignition, install, light, locks, power, radio, turn, work

« amp problem | Navi? »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:50 AM.


All Content Copyright 2017 CivicForums.com We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.